Εκτύπωση

ΣΥΛλΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Γιατί ; 

Παρακολουθούμε με έκπληξη τον τρόπο που χειρίσθηκε η Διοίκηση  της Εταιρίας την υπόθεση των εργαζομένων με το καθεστώς της ενοικίασης.

Αντί να έχει μια θετική εξέλιξη για τον μέτοχο,την  εταιρία και την σχέση της με το προσωπικό,η υπόθεση αυτή οδηγήθηκε σε μια άσκοπη και οδυνηρή σύγκρουση και  αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες .  Η Διοίκηση προσέλαβε  τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των εργαζόμενων, αλλά έκανε το αδιανόητο να μην προχωρήσει σε πρόσληψη 33 περίπου ατόμων  και το χειρότερο  χωρίς κανένα κριτήριο . Μήνες τώρα μίλαγε για κάποια μέθοδο αξιολόγησης που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ . 

Είναι αλήθεια ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίζει με τα δικά της κριτήρια, αλλά έχει την ηθική υποχρέωση να τα γνωστοποιεί σε αυτούς που κρίνονται. Η υποχρέωση αυτή προκύπτει από την ευθύνη που έχει απέναντι σε μια Εταιρεία  που σήμερα διοικεί, αλλά κυριαρχεί επί χρόνια στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και οι άνθρωποι της έχουν γράψει με υπομονή  επιμονή και μεγάλες προσπάθειες την σημαντική της ιστορία.

Με την απόφαση της  ανέτρεψε σε μια στιγμή την ζωή αυτών των  οικογενειών αδιαφορώντας για την μακρόχρονη προσφορά τους στην εταιρία και τις συνέπειες στην ομαλή λειτουργία της.

Έδειξε μια απρόσωπη και ξένη με την κουλτούρα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ συμπεριφορά. Τους έδιωξε χωρίς ούτε να τους γνωρίζει . Δεν αφιέρωσε ούτε πέντε λεπτά χρόνο σε αυτούς που δούλεψαν για την Εταιρεία για 10 ή και 15 χρόνια να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει γιατί αυτοί δεν μπορούν να ενταχθούν στην Εταιρεία. Δεν σεβάστηκε ούτε τις απόψεις των προϊσταμένων τους.

Φυσικά δεν θα προτείναμε ποτέ να  προσλάβει η Διοίκηση περισσότερους εργαζόμενους  από όσους χρειάζεται η Εταιρεία  για την λειτουργία της. Ούτε θα προτείναμε  να μεγαλώσει το κόστος λειτουργίας  της . Όμως βλέπουμε ότι συνεχώς προχωράει σε νέες προσλήψεις προσωπικού και απολύει τα 33 αυτά άτομα των οποίων ετήσια δαπάνη δεν νομίζουμε ότι δημιουργεί οικονομικό πρόβλημα για το μέγεθος της Εταιρείας μας.

Ελπίζουμε  η Διοίκηση της  Εταιρείας να επανεξετάσει το θέμα και να δείξει με την στάση της οτι  η πραγματική δύναμη της Εταιρείας  συνεχίζει να είναι οι άνθρωποι της.

Ο Σύλλογος μας βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου  των εργαζομένων στον δίκαιο αυτό αγώνα. 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας 

 
Σπύρος Λευθεριώτης             Γιάννης Πολίτης