Εκτύπωση

ΤΡΟΠΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

25-10-2022

 

Η σημασία της αποδοχής της πρότασης και οι τρόποι ψηφοφορίας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας έχουμε ενημερώσει για τη σημερινή κατάσταση του ομαδικού μας συμβολαίου με τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του συλλόγου μας (www.syntea.gr).

Παρουσιάσαμε στην Θεσσαλονίκη, τη Πάτρα και σήμερα στην Αθήνα τη κοινή πρόταση των συλλόγων υπαλλήλων και συνταξιούχων που έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Η πρόταση αυτή για να μετατραπεί σε πρόσθετη πράξη του συμβολαίου και να ισχύσει πρέπει να γίνει αποδεκτή από το 75% των ασφαλισμένων, υπαλλήλων και συνταξιούχων. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από τώρα χωρίς αναδρομική ισχύ.

Σε διαφορετική περίπτωση η Εταιρεία εφαρμόζοντας, μονομερώς, όπως έχει δικαίωμα, τους όρους του συμβολαίου θα αυξήσει τα ασφάλιστρα όλων κατά 38% αναδρομικώς από την αρχή του 2022 και θα προχωρήσει σε νέα αύξηση ασφαλίστρων από την αρχή του 2023 με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του ομαδικού για το έτος 2022. Τα αποτελέσματα έως και τον Σεπτέμβριο 2022, αν συνεχιστούν έτσι, οδηγούν σε νέα αύξηση 55-57%.

Σας επισυνάπτουμε την προς αποδοχή πρόταση. Σημειώνουμε ότι στη φάση αυτή δεν μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στη πρόταση. Η διαπραγμάτευση μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, δηλαδή του Συλλόγου Υπαλλήλων και της Εταιρείας έχει ολοκληρωθεί. Πιθανές προτάσεις ασφαλισμένων μπορούν να συζητηθούν και να αντιμετωπισθούν σε άλλη φάση. Η ψηφοφορία αφορά την αποδοχή της πρότασης με τις προτεινόμενες αλλαγές.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η διατήρηση του ομαδικού μας συμβολαίου υγείας, που αποτελεί το μοναδικό στο είδος του στην ασφαλιστική αγορά, πρέπει να αποτελέσει απόφαση και συνειδητή επιλογή όλων μας. 

Και αυτή η απόφαση θα αναδειχθεί μέσα από την καθολική συμμετοχή στην ψηφοφορία όλων των ασφαλιζόμενων και την υπερψήφιση της κοινής πρότασης των συλλόγων υπαλλήλων και συνταξιούχων. 

Η ψηφοφορία θα γίνει με τους τρόπους που αναφέρονται στη συνέχεια της επιστολής. Η ψηφοφορία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο τη πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. 

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να στηρίξετε την κοινή αυτή πρόταση. Ενημερώστε και άλλους συναδέλφους που πιθανώς δεν θα ενημερωθούν λόγω αλλαγής διεύθυνσης ή μη χρήσης email.

Δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε.  

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Δ.Σ. 

 

Η ψηφοφορία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο

 την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

  1. ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL. Μπορείτε να στείλετε την απάντησή σας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και απάντηση αποδοχής (π.χ. ΝΑΙ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΩ κλπ) ή όχι.
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ EMAIL. Όσοι λάβετε email, μπορείτε να το επιστέψετε πατώντας την επιλογή «reply/απάντηση» αφού έχετε σημειώσει το ονοματεπώνυμό σας και απάντηση αποδοχής ή όχι. Παρακαλούμε να ελέγξετε τη λήψη του email και στα ανεπιθύμητα.
  3. MEKINHTO. Μπορείτε να στείλετε sms στον αριθμό 6983720071  αφού έχετε σημειώσει το ονοματεπώνυμό σας και απάντηση αποδοχής ή όχι.
  4. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ. Στα γραφεία του Συλλόγου θα υπάρχουν καταστάσεις όπου οι συνάδελφοι μπορούν να υπογράψουν την αποδοχή της πρότασης.
  5. FACEBOOK. Εφόσον είστε μέλη της ομάδας που πρόσφατα δημιουργήθηκε, με τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ μπορείτε να στείλετε την απάντησή σας με μήνυμα.
  6. ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Τηλεφωνήστε και πείτε την απάντησή σας. Θα καταγραφεί σε κατάσταση.
  7. ΜΕ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΑΛΛΟΥ. Συνάδελφοι μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλους συναδέλφους μας που δεν χρησιμοποιούν κινητό ή email ή facebook, στέλνοντας την απάντησή, τους αφού  βέβαια σημειώσουν το δικό τους όνομα και το όνομα αυτού που ψηφίζει.