Εκτύπωση

Εκδρομή στην Κάτω Ιταλία-Ελληνόφωνα χωριά Απουλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

                                                                                                

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε την εκδρομή του συλλόγου μας στην Νότια Ιταλία –Ελληνόφωνα Χωριά Απουλίας.

Η περιοχή αυτή εκτός από το ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον έχει και έντονο το ελληνικό στοιχείο. Εκεί παραμένουν οι εναπομείναντες πληθυσμοί των Ελληνικών Αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας. Η διάλεκτος που ομιλούν, μια ποιητική, αρχαιοελληνική διάλεκτος ,  λέγεται Γκραικάνικα.

Η εκδρομή θα είναι οδική και η μετάβαση από και προς Μπάρι θα γίνει με πλοίο.

Θα διαρκέσει 6 ημέρες και η αναχώρηση θα είναι η 17 Οκτωβρίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα επισυνάπτεται:

Επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι στενά θα πρέπει εντός 4 ημερών δηλαδή έως την Τρίτη  24/9/2019 να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο Σύλλογο και για να είναι έγκυρη θα πρέπει να καταθέσετε άμεσα την προκαταβολή € 127 στο λογαριασμό του πρακτορείου 040/473821-73 (Δικαιούχος: SIGNATURE TRAVEL  ΜΑΡΙΑ & ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ Η αποπληρωμή θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως και 7 /10/2019 και θα γίνεις απευθείας στο Πρακτορείο.

Το πρακτορείο δέχεται πληρωμές μέσω    e - banking  στον λογαριασμό της ΕΤΕ ή άλλης Τράπεζας  (Σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.signature.gr  -Τρόποι Πληρωμής) και χρήση πιστωτικής κάρτας Visa ή Master Card .  Σε περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί πιστωτική κάρτα, το ποσό θα μοιραστεί σε 3 δόσεις και η συμφωνία θα γίνει προσωπικά με το Πρακτορείο.

 Σε περίπτωση που για σοβαρούς και μόνον λόγους θα πρέπει να ακυρωθεί η συμμετοχή σας,  χρειάζεται να ενημερωθεί τόσο ο Σύλλογος όσο και το Πρακτορείο Ταξιδιού έως και 5/10/19, προκειμένου να γίνει η επιστροφή των χρημάτων σας. 

Η τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ανέρχεται σε 425€ και περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά  εισιτήριά σε 4 κλίνη εσωτερική καμπίνα-ξενοδοχείο (πρωινό-δείπνο) και 29€ διάφοροι φόροι που θα πληρωθούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού  

Αναλυτικά την κοστολόγηση καθώς και τις  λοιπές επιβαρύνσεις που αφορούν διαφορά μονόκλινου και αναβάθμιση καμπίνας πλοίου θα βρείτε στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Σας θυμίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι δεν έχουν  Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης ή έχει λήξει να την ανανεώσουν στα γραφεία του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ (ΕφΚΑ), 3ο όροφος , υπεύθυνος κος Νίκος Σκαντζής με τηλέφωνο 210 5240- 560.

Ας ληφθεί υπόψη ότι με την συμμετοχή σας θα πρέπει να δηλωθεί η διαφορά της καμπίνας όπου υπάρχει καθότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ικανός αριθμός διαθέσιμων καμπινών στο πλοίο.   Σημειώνουμε πως με τη συμμετοχή σας θα χρειαστεί να στείλετε στο Πρακτορείο τα στοιχεία  της ταυτότητάς σας (ΑΔΤ , όνομα και ημερομηνία έκδοσης )  ή του Διαβατηρίου σας σε περίπτωση που διαθέτετε ταυτότητα παλαιού τύπου.

Επίσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τυχόν περισσότερες συμμετοχές των 42 ατόμων.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής

E - Mail Συλλόγου:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fax.: 210 3211 -9 51

Τηλ. Συλλόγου :     210 3211-668, 210 3218 346

Κινητά τηλ. :          6973239477 (Λίλη Τριανταφύλλου)   

                             6945440106 (Κατερίνα Παναγιωτοπούλου).

Πληροφορίες Πρακτορείου για την πληρωμή

Πρακτορείο Signature:   

Μητροπόλεως 26-28- Υπεύθυνος κος Γιάννης Αιγινίτης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλέφωνο 210 3245-620

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα σταλούν οι πληροφορίες για την αναχώρηση (Τόπο και ώρα)

Θα χαρούμε πολύ, να σας έχουμε κοντά μας

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το Δ. Σ

 

 

 

 


 

 

 

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

 

 

«ΝΟΤΙΑ ITAΛΙΑ- ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ»

 

Λέτσε, Καλημέρα, Κοριλιάνο, Στερνατία, Τάραντας, Ματέρα, Οτράντο, Άλμπερομπέλο

 

 

 

6ήμερη οδική εκδρομή

 

Αναχώρηση : 17 Οκτωβρίου 2019

 

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ή ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ

 

Αναχώρηση από Αθήνα, άφιξη στο λιμάνι Πάτρας ή Ηγουμενίτσας, επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

 

 

2η μέρα ΕΝ ΠΛΩ – ΜΠΑΡΙ – ΛΕΤΣΕ (περιήγηση πόλης)

 

Αφού περάσουμε εν πλω το ιστορικό στενό του Οτράντο, πρωινή άφιξη στο ΜΠΑΡΙ. Πρωτεύουσα της περιφέρειας της Απουλίας αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας μετά τη Νάπολη και είναι γνωστό ως λιμάνι και έδρα αρκετών πανεπιστημιακών σχολών, στις οποίες μεταξύ των ετών 1970 - 2005 φοιτούσε μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών. Πρώτη μας επίσκεψη ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου. Στην περιήγηση που θα ακολουθήσει θα θαυμάσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, τον Καθεδρικό του Μπάρι, το Θέατρο Πετρουτσέλι, μία από τις μεγαλοπρεπέστερες όπερες της Ιταλίας μετά τη Σκάλα του Μιλάνου και το Θέατρο Σαν Κάρλο στη Νάπολη, το Καστέλο Σβέβο (Σουηβικό Κάστρο) το οποίο σήμερα λειτουργεί ως πινακοθήκη της πόλης για διάφορες προσωρινές εκθέσεις, την Πινακοτέκα Προβιντσιάλε ντι Μπάρι (Επαρχιακή Πινακοθήκη του Μπάρι), το σημαντικότερο μουσείο ζωγραφικής στην Απουλία, και τη Ρωσική Εκκλησία στην περιοχή Καράσι που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, για να υποδεχθεί Ρώσους προσκυνητές, που έρχονταν στην πόλη για να επισκεφτούν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Κατόπιν αναχώρηση για ΛΕΤΣΕ όπου ακολουθεί περιήγηση της «Φλωρεντίας του Νότου», όπως καλείται η πόλη του Λέτσε, χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό του Λέτσε, αφιερωμένο στην Παναγία της Αναλήψεως. Θα θαυμάσουμε το ονομαστό «barrocco leccese», επηρεασμένο από την ισπανική τεχνοτροπία της τέχνης αυτής, που αναδεικνύεται θεαματικά από την τοπική ασβεστολιθική πέτρα «leccese», την κεντρική πλατεία με το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ, την στήλη-τμήμα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώμη κατέληγε μέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του προστάτη της πόλης Σαντ Ορόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιμίου Σταυρού) με την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερνήτη της πόλης, κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο, απ’ όπου εκφώνιζε τους λόγους του, κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση. 

 

 

 

3η μέρα ΛΕΤΣΕ  – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΜΑΤΕΡΑ - ΛΕΤΣΕ

 

Πρωινό και κατόπιν αναχώρηση για τον ΤΑΡΑΝΤΑ, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως. Κατόπιν αναχώρηση για την Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

 

4η μέρα ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΤΡΑΝΤΟ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ - ΛΕΤΣΕ

 

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το ΛΕΤΣΕ για  τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ και την ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο ΟΤΡΑΝΤΟ, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαϊκό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Τελευταίος μας σταθμός η ηλιόλουστη Καλλίπολη. Εκεί θα δούμε την Ελληνική Κρήνη (Fontana Greca), η οποία είναι (όπως λέγεται) η πιο παλιά της Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στους λιθόστρωτους δρόμους της παλιάς πόλης που φιδογυρίζουν συνεχώς οδηγώντας σε αυλές με «μυστικές» στοές, σκάλες, καμάρες και στενά ρωμαϊκά μπαλκόνια (τα λεγόμενα mignani), στην πολυσύχναστη οδό Via del Pace,  στην μπαρόκ ρυθμού εκκλησία του San Francesco με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Giovanni Andrea Coppola, το Palazzo Tafuri με την περίτεχνη rococo εμφάνιση του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αγάθης με τα ανάγλυφα στην υπέροχη πρόσοψή του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο με συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορού παραδοσιακής Ταραντέλας!!! Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

5η μέρα ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΜΠΑΡΙ

 

Πρωινό και η πολύτιμη αυτή εμπειρία μας στην Ιταλία κλείνει με επίσκεψη στο μοναδικής ομορφιάς χωριό ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ (στα ιταλικά σημαίνει «όμορφο δέντρο»), πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, όπου θα δούμε τα κτίσματα με τους ιδιόρρυθμους γκρίζους τρούλους, η ιστορία των οποίων ξεκινάει τον 15ο αιώνα, όταν το Βασίλειο της Νάπολη επέβαλε φορολογία σε κάθε νέο αστικό κέντρο που κατασκευαζόταν και κατ' επέκταση σε κάθε νέο σπίτι. Έτσι οι φτωχοί αγρότες της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία, δημιούργησαν πέτρινα, χαμηλά κτίρια χωρίς κονίαμα ώστε να είναι εύκολα κατεδαφίσιμα και να μη θεωρούνται κανονικά σπίτια αλλά «πρόχειρα» καταλύματα, με χαρακτηριστικό τους τις πέτρινες κωνικές σκεπές.  Αποχαιρετούμε την Ιταλία από το ΜΠΑΡΙ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

 

 

6η μέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ή ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

 

Άφιξη στο λιμάνι Ηγουμενίτσας ή Πάτρας κι επιστροφή στην Αθήνα.

 

 

 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

 

ΛΕΤΣΕ (GRAND TIZIANO 4* or sim) //

35  ΣυμμετοχέςΠΛΗΡΩΤΕΑ

 

425€

+80

 

 

ΛΕΤΣΕ (GRAND TIZIANO 4* or sim) //40 Συμμετοχές ΠΛΗΡΩΤΕΑ

 

410

ΛΕΤΣΕ (GRAND TIZIANO 4* or sim) // 45 και άνω ΠΛΗΡΩΤΕΑ

 

395

 

 

                

 

Περιλαμβάνονται:

 

 

 

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Μπάρι – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με ντουζ/τουαλέτα
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο για το σύνολο της εκδρομής.
 • 3 διανυκτερεύσεις ξενοδοχείο 4* στο Λέτσε
 • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 δείπνα)
 • Ζωντανή μουσική με χορούς Ταραντέλας την τελευταία βραδιά
 • Έμπειρος ιταλόφωνος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια ταξιδιού επαγγελματικής αστικής ευθύνης
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • ΦΠΑ

 

 

 

                 Δεν περιλαμβάνονται:

 

 

 

 • Checkpoint (είσοδοι πόλεων) 20€ ανα άτομο, πληρωτέα τοπικά
 • Πάσης φύσης προσωπικά έξοδα – γεύματα στο πλοίο ή το ξενοδοχείο
 • Δημοτικός φόρος πόλης 3€ ανα άτομο/διανυκτέρευση, πληρωτέος στο ξενοδοχείο.
 • ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα του προγράμματος.
 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους, μουσεία.

 

 

 

Σημειώσεις:

 

 • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.
 • Η κοστολόγηση της εκδρομής έχει υπολογιστεί σε κλίμακες, με ελάχιστη όμως συμμετοχή τα 35 πληρωτέα άτομα.

 

 

 

 

 

Επιβαρύνσεις καμπινών:

 

Δίκλινη εσωτερική: +60€ το άτομο

 

Δίκλινη εξωτερική: +80€ το άτομο

 

Τρίκλινη εσωτερική: + 35€ το άτομο

 

Τρίκλινη εξωτερική: + 40€ το άτομο

 

Τετράκλινη εξωτερική: + 30€ το άτομο