Εκτύπωση

Επαναυπολογισμός Σύνταξης

Όλοι οι συνταξιούχοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία να δουν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου στην σύνταξή τους. Το 2019 είναι το έτος εφαρμογής του νόμου και ακόμα δεν ξέρουμε πως θα γίνει ο νέος υπολογισμός της σύνταξης.

Γνωρίζουμε ότι οι παλαιοί συνταξιούχοι που θα έχουν μεγαλύτερο ποσό σύνταξης από αυτόν που προβλέπει ο νέος υπολογισμός θα χάσουν αυτήν την διαφορά και θα υποστούν το τελειωτικό κτύπημα στο μικρό τους εισόδημα.

Η μείωση αυτή δεν μπορεί να ξεπεράσει μας λένε το 18% της ήδη σοβαρά μειωμένης μας σύνταξης. Το υπόλοιπο ποσόν εάν υπάρχει θα παραμείνει σαν προσωπική διαφορά . Έτσι στο μέλλον εάν δοθούν αυξήσεις ο συνταξιούχος αυτός δεν θα τις λαμβάνει μέχρι εξαντλήσεως της προσωπικής διαφοράς λόγω συμψηφισμού του ποσού αυτού.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου διαμορφώνεται μεταξύ των άλλων ανάλογα και με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί για την διαμόρφωση της σύνταξης.

Στην Εθνική ασφαλιστική όπως καλά γνωρίζετε ο εργοδότης μας κατέβαλε μεγαλύτερες εισφορές στο ταμείο μας (ΤΑΠΕ) από ότι στο ΙΚΑ , τόσο σαν ποσοστό αλλά και με την ρύθμιση του 2% επί της παραγωγής.

Για τον λόγο αυτό διεκδικούμε να διατηρήσουμε την σύνταξή μας σε ένα καλύτερο επίπεδο.

 Έχουμε προχωρήσει με τους επιστημονικούς μας συμβούλους σε ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ προς το υπουργείο όπου του ζητάμε να εφαρμόσει τις διατάξεις που σχετίζονται με τις αυξημένες εισφορές για τα χρόνια που εργαστήκαμε στην Εθνική ασφαλιστική.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις. Το θέμα αυτό της κύριας σύνταξης καθώς και η καλή πορεία του Ταμείου της επικουρικής μας, είναι θέματα που θα τα χειριστεί με υπευθυνότητα το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί από όλους εσάς στις 7 Ιουνίου.

                                               

Για το Δ.Σ.

 

Ο πρόεδρος,                                                                         Ο γραμματέας

Κόλλιας Ιωάννης                                                                  Φλεβάρης Δημήτρης