Εκτύπωση

Εκδρομή στην 'Ηπειρο

 

 

 

Τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην Ήπειρο. Ομολογουμένως απολαύσαμε μία περιήγηση αλησμόνητη που δύσκολα κανείς μπορεί να προγραμματίσει με ΕΙΧ.

 Το Ανατολικό Ζαγόρι που δεν είναι εξωραϊσμένο τουριστικά, πλην Μετσόβου,με μία φύση που συναρπάζει,  μνημεία που αφηγούνται την ιστορία μας και ανανεωμένα χωριά ακόμη από ολοκληρωτικές καταστροφές από φωτιά που κατά καιρούς οι άσπονδοι εχθροί του Ελληνικού γένους έβαζαν, μας αναπτέρωσε το ηθικό γιατί μέσα στούς αιώνες καταφέρνει η φυλή μας να ανανεώνει τη παρουσία της και να φυλάσσει προμαχώνες σε χώρους δύσβατους εκεί που θα έπρεπε και έμπρακτα να ενισχυθούν οι ντόπιοι.
 Τα Τζουμέρκα ανανεωμένα και αυτά σε κτίσματα μετά από ολοκληρωτικές καταστροφές των εχθρών μας, παρουσιάζουν μαγευτική εικόνα - Ίδε Συρράκο σαν πίνακα ζωγραφικής-  συναρπάζουν με την ιστορία που κουβαλάνε για να μας θυμίζουν από που προερχόμαστε, τι δημιουργήσαμε και ποιά υποχρέωση έχουμε απέναντι στην ιστορία μας.
 Συνάδελφοι που συμμετείχαν σχολιάζουν την εκδρομή και επισυνάπτονται φωτογραφίες. Επιθυμία μας είναι να βελτιώνεται η συμμετοχή σας στα δρώμενα του συλλόγου μας και σε θεματολογία που ελεύθερα καλείσθε να προτείνετε. 
 
        ΤΟ Δ.Σ.
 
 

 
Θα θέλαμε  με την παρούσα να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο της Εθνικής Ασφαλιστικής και ιδιαιτέρως τον κ. Γιάννη Κανδηλιώτη για την άψογη οργανωση της εκδρομής σε Μέτσοβο, Ιωάννινα και Τζουμέρκα.
Σε μια απείρου φυσικού καλούς και ιστορίας περιοχή που δεν επρόκειτο ποτέ να επισκεφτούμε  μόνοι μας.
Ελπίζουμε και σε νέες πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου


Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Κατσινας
Μαρία Κατσινα
Κική Παπακωσταντίνου
Τουλα Δεληγιαννακη
 


Η εκδρομή στην Ηπειρο  ηταν καλά οργανωμένη και ικανοποίησε απόλυτα όσους είναι φυσιολάτρες. Ικανοποίησε όμως πιστεύω και αυτούς που αγαπούν τον αστικό ιστό , γιατί περιελάμβανε και τα Γιάννενα. Τα χωριά που επισκεφθήκαμε ήταν υπέροχα και εγώ δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τα επισκεφθώ ξανά γιατί ζω μακριά. Οφείλω ευχαριστίες στους διοργανωτές και πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα οργανωθεί κι, άλλη ενδιαφέρουσα εξόρμηση.
 
  Αργυρώ Χανιωτάκη